REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

tlačenky, jitrnice, jelítka, prejty


Aspik z vepřových nožek

Jedna z variant na přípravu slaného aspiku.

Domácí huspenina II.

Huspenina z vepřového masa, vepřových nožiček a dalších ingrediencí.

Domácí jitrnice

Jeden z klasických receptů na výrobu domácí jitrnice.

Domácí kroupová jelítka

Jelítka z vepřového masa, vepřových vnitřností, škvarků, vařených krup, vepřové krve, vývaru, česneku, cibule a koření, směs uvařená natlačená do vepřových střívek.

Domácí prejt bez zabíječky

V domácích podmínkách připravený prejt z 1/2 kusu vepřové hlavy, vepřového kořínku, jater, kořenové zeleniny, cibule a koření. Suroviny nejprve uvařené, pak pomleté a upečené v troubě.

Domácí sulc

Domácí sulc (huspenina) připravená při domácí zabijačce.

Huspenina

Základní recept na přípravu huspeniny připravované při domácí zabijačce.

Huspenina II.

Doma v kuchyni připravená huspenina může být stejně dobrá, jako ta vyrobená při domácí porážce.

Jáhlový prejt

Prejt z vepřového kolena, jáhel a koření.

Jaternice

Základní recept na přípravu jaternic při domácí pořážce.

Jednoduchá tlačenka z vepřové hlavy

Masová tlačenka připravená z poloviny prasečí hlavy, vepřového jazyka a libového vepřového masa.

Jelítka se škvarky

Prejt z jelítek promíchaný se škvarky a utřeným česnekem, dochucený majoránkou a solí, dle potřeby zahuštěný strouhankou, zapečený v troubě.

Jitrnice

Jitrnice z uvařeného vepřového kolena, vepřové hlavy, jazyka, žemlí, jater, koření a česneku.

Jitrnice s jablky a švestkami

Netradiční, přesto skvělý recept na úpravu jitrnic.

Jitrnicové smaženky

Jitrnicový prejt promíchaný s cibulí a vejcem, dle potřeby zahuštěný strouhankou, ve tvaru malých placek opečený na rozpuštěném sádle.

Jitrnicový prejt

Recept na prejt vyráběný při domácí zabijačce.

Jitrnicový prejt s játry

Přiměřeně mastný, dobře upečený prejt připravený z předvařených surovin a koření.

Kroupová jelítka

Jeden z receptů používaných při domácí zabijačce.

Kroupová jelítka II.

Jelítka z krkovičky, krup, česneku, koření, vepřové krve, cibule a slaniny.

Masová tlačenka

Základní recept na klasickou tlačenku vyráběnou při zabijačkách.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy