REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky

Podkategorie: z vepřového masa 8, ze zvěřiny 8

Černá polévka s kroupami

Prdelačka aneb polévka z krve, krup a masového vývaru.

Jaternicová polévka

Základní recept na přípravu polévky při zabijačce.

Jitrnicová polévka

Polévka z vepřového masa zahuštěná jitrnicemi.

Koroptví polévka

Zvěřinová polévka tentokrát z koroptvího masa.

Lesnická polévka

Polévka připravená ze zvěřinových kostí, srnčího masa, nastrouhaného ementálu, vody, cibule, celeru, vejce a koření.

Myslivecká polévka

Hutná polévka z kostí a odřezků masa ze zvěřiny, kořenové zeleniny, bílého vína, jalovčinek a dalšího koření.

Ovarová polévka

Polévka připravovaná při domácí zabijačce.

Ovarová polévka II.

Čirá polévka typické vůně a chuti po mase a česneku.

Polévka z kostí ze zvěřiny

Polévka ze zvěřiny, tentokrát z kostí jeleních, kančích nebo srnčích.

Polévka ze zajíce

Polovina zajíce uvařená v osolená vodě doměkka, pak maso vyjmuté, obrané od kosti a překrájené na menší kousky, poté na rozškvařené slanině orestovaná nakrájená kořenová zelenina a nasekané bílé zelí, vše zalité procezeným vývarem ze zajíce a uvařené také doměkka, nakonec do polévky vloženo zaječí maso a polévka dochucená tymiánem, nasekanou petrželkou a solí.

Pravá černá zabijačková polévka

Hutná obědová polévka z krup, ovarového vývaru, vepřové krve, česneku, a koření. Ano, tradiční česká “Prdelačka” snad nesmí chybět na žádné domácí porážce! Recept upraven pro vaření v kuchyni.

Rychlá polévka z jaternic

Polévka ze dvou jaternic, kořenové zeleniny, vody, bujónu a koření.

Zabijačková polévka z jelítek

Polévka připravená z rozmělněného obsahu jelítek, vařených krup, česneku, vody, cibule, sádla a koření.

Zaječí vývar s masovými knedlíčky

Nejméně 2 hodiny táhnoucí se vývar ze zaječího skeletu, kořenové zeleniny a dalších surovin, servírovaný s masovými knedlíčky a zavřenými domácími nudlemi.

Zvěřinový vývar

Vývar z kančích kostí, srnčího masa, zeleniny a koření.

Zvěřinový vývar s krupicovými knedlíčky

Zvěřinový vývar z kostí a kořenové zeleniny, servírovaný s vložkou krupicových knedlíčků a případně i se ztraceným vejcem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy