polévky
Černá polévka s kroupami
Prdelačka aneb polévka z krve, krup a masového vývaru.
Jaternicová polévka
Základní recept na přípravu polévky při zabijačce.
Jitrnicová polévka
Polévka z vepřového masa zahuštěná jitrnicemi.
Koroptví polévka
Zvěřinová polévka tentokrát z koroptvího masa.
Lesnická polévka
Polévka připravená ze zvěřinových kostí, srnčího masa, nastrouhaného ementálu, vody, cibule, celeru, vejce a koření.
Myslivecká polévka
Hutná polévka z kostí a odřezků masa ze zvěřiny, kořenové zeleniny, bílého vína, jalovčinek a dalšího koření.
Ovarová polévka
Polévka připravovaná při domácí zabijačce.
Ovarová polévka II.
Čirá polévka typické vůně a chuti po mase a česneku.
Polévka z kostí ze zvěřiny
Polévka ze zvěřiny, tentokrát z kostí jeleních, kančích nebo srnčích.
Polévka ze zajíce
Polovina zajíce uvařená v osolená vodě doměkka, pak maso vyjmuté, obrané od kosti a překrájené na menší kousky, poté na rozškvařené slanině orestovaná nakrájená kořenová zelenina a nasekané bílé zelí, vše zalité procezeným vývarem ze zajíce a uvařené také doměkka, nakonec do polévky vloženo zaječí maso a polévka dochucená tymiánem, nasekanou petrželkou a solí.
Pravá černá zabijačková polévka
Hutná obědová polévka z krup, ovarového vývaru, vepřové krve, česneku, a koření. Ano, tradiční česká “Prdelačka” snad nesmí chybět na žádné domácí porážce! Recept upraven pro vaření v kuchyni.
Rychlá polévka z jaternic
Polévka ze dvou jaternic, kořenové zeleniny, vody, bujónu a koření.
Zabijačková polévka z jelítek
Polévka připravená z rozmělněného obsahu jelítek, vařených krup, česneku, vody, cibule, sádla a koření.
Zaječí vývar s masovými knedlíčky
Nejméně 2 hodiny táhnoucí se vývar ze zaječího skeletu, kořenové zeleniny a dalších surovin, servírovaný s masovými knedlíčky a zavřenými domácími nudlemi.
Zvěřinový vývar
Vývar z kančích kostí, srnčího masa, zeleniny a koření.
Zvěřinový vývar s krupicovými knedlíčky
Zvěřinový vývar z kostí a kořenové zeleniny, servírovaný s vložkou krupicových knedlíčků a případně i se ztraceným vejcem.
reklama