REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zajíc, divoký králík

Zajíc na černo II.

Na cibulovém základě podušené porce zaječího předku spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi.

Zajíc na divoko

Prošpikovaný králičí hřbet, opečený na sádle, pak upečený doměkka spolu s kořenovou zeleninou a kořením, podlitý červeným vínem a vývarem.

Zajíc na houbách

Porce prošpikovaného zajíce podušené na cibulovém základě spolu s houbami doměkka.

Zajíc na smetaně

Recept na zvěřinu, tentokrát ze zajíce servírovaného na smetaně.

Zajíc na smetaně II.

V mořidle naložený zajíc, upečený v troubě, servírovaný přelitý smetanovou omáčkou připravenou z výpeku po mase.

Zajíc na víně

Rozporcovaný zajíc prošpekovaný slaninou dušený se zeleninou a vínem.

Zajíc pečený na perníku servírovaný s mandlovými kroketami

Opečená zaječí stehna servírovaná s omáčkou z kořenové zeleniny, povidel a dalších ingrediencí a usmaženými mandlovými kroketami.

Zajíc po myslivecku

Mladý zajíc upečený v troubě, ochucený muškátovým květem, citrónovou kůrou, pepřem a solí, ke konci pečení podlitý světlým pivem a pokapaný citrónovou šťávou.

Zajíc podle pytláka Říhy

Prošpikované porce zajíce upečené doměkka na cibulovém základě spolu se slaninou, pivem, kořením a vložkou podušených hub.

Zajíc s olivovou omáčkou

Kousky zajíce povařené spolu s olivami, skořicí a piniovými oříšky. Recept z knihy: Olivová kuchařka, autora pana Katovského.

Zajíc s pikantní omáčkou

Recept z evropské kuchyně, tentokrát z Maďarska.

Zajíc v křenové omáčce

Pečený zaječí zadek zalitý omáčkou připravenou z výpeku.

Zajíc v šípkové marinádě

Marinovaný zajíc dušený na víně doměkka, servírovaný se šípkovou omáčkou připravenou z podušeného základu.

Zajíc ve džbánu

Úprava zajíce s bylinkami pečením.

Zajíc ve vinné omáčce

Orastované kousky zajíce, podušené se šunkou a žampióny.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy