vepřové maso
Horalské maso
Dušené vepřové plece s fazolemi a kysaným zelím.
Moravský vrabec II.
Pečený bůček a vepřové plece s kmínem a česnekem.
Naložený bůček v marinádě
Vepřový bůček marinovaný v oleji s červenou paprikou, sójovou omáčkou a pepřem.
Ovar s jablečným křenem
Vepřová kolena uvařená ve vývaru, servírovaná s jablečným křenem.
Ovar z vepřové hlavy s křenovou omáčkou
V osolené vodě povařené maso z vepřové hlavy, kolena nebo předního vepřového masa, servírované se sladkokyselou omáčkou ostřejší chutě.
Ovarová hlava
Recept na přípravu vepřové hlavy při zabijačce.
Pečené koleno
Vepřové koleno pečené v troubě s kmínem, česnekem a cibulí.
Plec na selský způsob
Vepřové plece pečené s cibulí a česnekem.
Plněný zavinutý bůček
Zavinutý vepřový bůček plněný švestkami a medem.
Rolka na houbách
Vepřové plece dušené s houbami, cibulí a kmínem.
Vepřové koleno pečené po selsku
Upečené koleno servírované nakrájené na plátky i s kůží, podlité řidší nahnědlou šťávou.
Vepřové ovarové koleno
Dva až tři plátky vařeného vepřového kolena servírované přelité vývarem, s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí.
Vepřový ovarový bůček
Na plátky nakrájený vařený zmasilý bůček s kostí, servírovaný přelitý trochou horkého vývaru.
Vepřový prejt
Doměkka uvařená polovina vepřové hlavy, obraná, pomletá spolu s játry, promíchaná s máčenou žemlí a kořením, upečená v troubě ve formě prejtu.
Zabijačkový bůček
Vepřový bůček podušený s vepřovým mozečkem a škvarkovým sádlem.
reklama