REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Holub divoký pečený

Recept na hřivnáče divokého, který je největší z holubů a dosahuje váhy až 0,55 kg. Jejich pečené maso je opravdu skvělé. Pokud vás neodradí poměrně dlouhá příprava, vytvoříte opravdu kulinářskou delikatesu.

Holubi divocí pečení

Na másle pečení holubi se slaninou.

Jeřábci dušení na smetaně

Maso jeřábku dušené se slaninou, zalité omáčkou z smetany, kyselého mléka ….

Křepelky sůl a pepř

Takto připravené křepelky jsou delikátní masové jednohubky vhodné k vínu.

Kvíčaly pečené

Upečené kvíčaly na másle okořeněné jalovcem a pepřem. Podáváme jako teplý mezichod.

Medvědí kýta dušená

Kýta z medvěda, tři dny naložená v mořidle, prošpikovaná a podušená.

Medvědí kýta smažená po rusku

V mořidle naložená medvědí kýta, uvařená a pak obalená v klasickém trojobalu.

Nadívané křepelky na hnízdě z husích jater

Křepelky plněné nádivkou ze šunky, špeku a dalších ingrediencí, uvařené doměkka, podávané na cibulovém základě ochucenými orestovanými nudličkami jater, přelité omáčkou.

Nadívané křepelky po anglicku

Křepelky naplněné nádivkou z rohlíků, vajec, kuřecích jater nebo křepelčích vnitřností, mléka cibule a koření, upečené v troubě doměkka spolu s růžičkami kapusty, plátky anglické slaniny a dalšími ingrediencemi.

Pečená perlička

Perlička protknutá klínky slaniny, osolená uvnitř i zvenčí, nejdříve opečená na másle, poté upečená v předehřáté troubě doměkka.

Pečené křepelky se sladkou omáčkou

Křepelky potřené citronovou šťávou, upečené na másle dozlatova, servírované s teplou brusinkovou omáčkou.

Perlička na pomerančích a pistáciích

V troubě upečené porce perličky spolu s anglickou slaninou, lahůdkovou cibulkou, pomerančovou šťávou, pistáciemi a plátky pomerančů.

Perlička po staročesku

Nakládaná perlička orestovaná na másle, dopečená v troubě vykostěná a smíchána s připraveným kysaným zelím.

Perličky dušené na slanině

Perličky prošpikované slaninou a udušené na cibulovém základě se slaninou a kořením.

Sluky pečené

Pečené sluky obložené topinkami s orestovanými, podušenými jedlými vnitřnostmi sluk.

Špikovaná zvěřina na pivu, servírovaná se šípkovou omáčkou

Prošpikovaná kýta či plec z kance, jelena, daňka … opečená na pánvi na sádle, pak podušená podlitá pivem a vývarem, ochucená divokým kořením, servírovaná nakrájená na plátky spolu s šípkovou omáčkou připravenou z výpeku.

Tetřev dušený po myslivecku

V mořidle naložený tetřev, podušený na rozmarýnu, zalitý omáčkou z výpeku.

Tetřívek dušený

Maso tetřívčí pochází-li ze starších zvířat, zejména kohoutů, není zvlášť chutné a hodí se pouze ve spojitosti s jiným masem k přípravě sekané. Proto na dušení a pečení bereme pouze mladé, jednoroční ptáky. Tetřívčí kohout váží asi 700 g, slepička 500 g.

Zvěřinové hašé

Umletá pečená zvěřina smíchaná s dalšími ingrediencemi, podušená se smetanou a vínem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy