REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

daněk

Daňčí (jelení) kostky se zázvorem a protlakem

Další ze slaných medových receptů. Podle tohoto můžete uvařit skvělé daňčí nebo jelení maso servírované utopené v omáčce z bylinek, zázvoru, červeného vína, rajského protlaku ….

Dančí guláš na houbách

Na cibuli a paprice podušené dančí maso, nejlépe bok, hrudí či krk, servírované například s karlovarskými knedlíky.

Dančí hřbet v cuketě

Deněk – zpracování dančího masa. Plátky dančího hřbetu spojené s plátky cukety, to vše orestované na oleji.

Dančí kýta (hřbet) pečená na smetaně

V celku podušené maso z dančí kýty nebo hřbetu.

Daňčí kýta dušená na smetaně

Protažená dančí kýta slaninou, zprudka orestovaná a pak podušená do měkka.

Daňčí kýta dušená po myslivecku

Podušená kýta, nakrájená na plátky a zalitá mysliveckou omáčkou.

Dančí panenka s ovocem

Daněk – minutka. Dančí panenka okořeněná grilovacím kořením, opečená na oleji, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá omáčkou z rajského protlaku, vína, vývaru a lesního ovoce.

Dančí plátky na liškách

Marinované plátky z dančí kýty zpudka opečené na pánvi na oleji, servírované s podušenými houbami připravenými v omáčce po výpeku z masa.

Dančí ragú

Masové ragú je podobné guláši, ale není to guláš. Jde o podušené kousky, v tomto případě dančího masa, s dalšími surovinami jako kořenovou zeleninou, protlakem, vínem, dochucené divokým kořením. Hotové ragú pak podáváme například s rýží.

Dančí roláda

Plátky dobře rozklepané dančí kýty plněné cibulí a anglickou slaninou.

Dančí řízky na smetaně

Opečené dančí řízky podušené na cibulovém základě, servírované se smetanovou omáčkou smíchanou s orestovanou zeleninou a houbami

Dančí sekaná

Přední odkrojky masa z daňka nebo zvěřina stažená z krku daňka, žebírek atd. umletá na masovém strojku společně s namočenými rohlíky. Masová směs je pak uvařená v páře.

Dančí závitek s kaparovou omáčkou

Závitky z dančí kýty potřené hořčicí a naplněné směsí z orestované slaniny a okurek, podušené, servírované se smetanovou omáčkou ochucenou kapary.

Dančí závitky

Slaninou, šunkou a cibulí obložené plátky dančí kýty, zatočené do závitků, opečené a pak podušené doměkka.

Dančí zvěřina na černo

Kostky z dančího masa (plecko, krk, žebra) opečené a pak podušené spolu se zeleninou.

Daněk na víně

Kýta z daňka upečená v troubě pod pokličkou spolu s kořenovou zeleninou.

Daněk zapečený s vinnou omáčkou

Kousky dančího hřbetu, podlité omáčkou a zapečené v troubě.

Odborníkův tokáň s houbami

Opečené kostky dančího masa, podušené spolu s cibulí, paprikou, pivem a houbami doměkka.

Pečený dančí hřbet

Maso marinované v červeném víně smíchaném s nasekaným tymiánem, v troubě upečené doměkka.

Pikantní dančí kýta

Maso z daňka potřené kořeněnou směsí a obložené bylinkami, upečené doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy