REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

masa a jejich směsi


Barevné srnčí nudličky

Dušené srnčí maso na cibulovém základě spolu se žampiony, zeleninou a dalšími ingrediencemi.

Bažant na slanině

Zevnitř i z venku česnekem potřený bažant, prošpikovaný slaninou, naditý plátky anglické slaniny a máslem, pokladený anglickou slaninou, upečený v troubě doměkka podlévaný a přelévaný červeným vínem.

Bažant na smetaně

Malý bažant pečený v troubě.

Bažant na víně a houbách

Oškubaný nebo stažený bažant, prošpikovaný, upečený v troubě rozporcovaný na jednotlivé porce ochucený divokým kořením a přelévaný bílým vínem, ke konci pečení základ doplněný o houby.

Bažant na víně s ořechy

Bažant plněný masovou nádivkou, obalený v anglické slanině a upečený na víně doměkka.

Bažant pečený na slanině

Prošpikovaný bažant upečený na základu z cibulky orestované na slanině.

Bažant pečený po pražsku

Prošpikovaný bažant, politý koňakem, servírovaný obložený plátky husích jater a žampióny.

Bažant pečený se zelím po polsku

Jedna z možných úprav úpravy bažantího masa, tentokrát pečením.

Bažant plněný pečený po ardensku

Bažant plněný kaštanovou nádivkou a servírovaný zalitý lanýžovou omáčkou.

Bažant s kaštanovou nádivkou a žampiónovou omáčkou

Pečený prošpikovaný bažant plněný nádivkou z umletých vařených nebo pečených kaštanů, dušené rýže, žampiónů, vejce, másla a koření, servírovaný s omáčkou připravenou ze žampiónů, smetany na šlehání, šťávy z pečení, cibule a dalších ingrediencí.

Bažant s ořechy

Prošpikovaní bažanti opečení na orestované slanině, pečení podlití pomerančovou šťávou a vínem spolu s ořechy a dalšími ingrediencemi.

Bažant se švestkovou nádivkou

Bažanti naplnění nádivkou z dušené rýže, ořechů a švestek, upečení v troubě dozlatova.

Bažant se švestkovou omáčkou

Slaninou prošpikovaný bažant pečený doměkka na cibulovém základě se sušenými švestkami, vývarem, vínem, šťáva zahuštěná perníkem a ochucená slivovicí.

Bažant v olivové omáčce

Kousky bažanta orestované na oleji, podušené v masovém vývaru spolu s olivami.

Bažantí prsa v pařížském těstíčku

Bažantí prsa obalená v pařížském těstíčku, usmažená v rozpáleném oleji dozlatova.

Daňčí (jelení) kostky se zázvorem a protlakem

Další ze slaných medových receptů. Podle tohoto můžete uvařit skvělé daňčí nebo jelení maso servírované utopené v omáčce z bylinek, zázvoru, červeného vína, rajského protlaku ….

Dančí guláš na houbách

Na cibuli a paprice podušené dančí maso, nejlépe bok, hrudí či krk, servírované například s karlovarskými knedlíky.

Dančí hřbet v cuketě

Deněk – zpracování dančího masa. Plátky dančího hřbetu spojené s plátky cukety, to vše orestované na oleji.

Dančí kýta (hřbet) pečená na smetaně

V celku podušené maso z dančí kýty nebo hřbetu.

Daňčí kýta dušená na smetaně

Protažená dančí kýta slaninou, zprudka orestovaná a pak podušená do měkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy