REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zvěřinový

Dančí guláš

Kousky podušeného masa z daňka servírované s hustou hnědočervenou omáčkou.

Dančí guláš II.

Zvěřinový guláš z plecka nebo odkrojky z krku a kýty daňka, cibule, zvěřiny, zvěřinového vývaru, másla a koření.

Dančí guláš na červeném víně

I dančí guláš se dá připravit na více způsobů. Guláš uvařený podle tohoto receptu u mě osobně vede a to nemám moc rád, když je použité víno při přípravě nějakého pokrmu.

Dančí guláš speciál

Guláš z kančního plecka, krku, či masa ze žeber, zvěřinového vývaru, maďarské klobásky, sušených hub, paprik a dalších surovin, připravený dle osvědčeného receptu inspirovaného maďarskou kuchyní.

Guláš na divoko s červeným vínem

Víno funguje jako dochucovadlo během vaření či na závěr před podáváním, ale je to i zajímavá přísada. Zvýrazňuje chuť pokrmu, propůjčuje mu jedinečné aroma, ale v případě, že se nezredukuje, tak dodává i procenta alkoholu.

Guláš z divočáka

Kousky udušeného masa z kance v hnědočervené omáčce typické vůně a chuti.

Guláš z divočáka s houbami

Podle tohoto receptu připravený guláš podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží, chutné jsou k němu i malé bramboráčky.

Guláš z mufloní zvěřiny

Na cibulovém základě připravený klasický guláš ze zvěřiny, dochucený mletou paprikou, pepřem, novým kořením, solí a kari.

Jelení guláš

Kousky udušeného masa z jelena s hnědočervenou omáčkou.

Jelení guláš II.

Varianta receptu na jelení guláš podle našeho dopisovatele Dalibora Marounka. Jelení guláš podáváme například se špekovým knedlíkem, viz foto.

Jelení guláš na německý způsob

Z jelení plece připravený guláš, podušené kosky masa popdlité vínem, brandy a trochou vody.

Jelení guláš na víně

Kostky masa ochucené kořenící směsí, podušené na cibulovém základě doměkka podlité vínem, spolu s vložkou brusinkové zavařeniny, servírované ozdobené tymiánem a kolečky očištěné čerstvé feferonky.

Jelení guláš s houbami

Guláš z podušených kostek jeleního masa a dalších ingrediencí s vložkou hub.

Kančí guláš

Guláš připravený z odleželého masa z kance, nejlépe z krku, tváří, ale může být i žebro a plec z mladšího kusu.

Kančí guláš II.

Guláš z kančí kýty, slaniny, cibule, masité papriky a koření, ochucený červeným vínem, servírovaný s křenem a cibulí.

Kančí guláš III.

Další varianta zvěřinového guláše, tentokrát připraveného z kančího plecka, cibule, česneku a dalších ingrediencí.

Kančí guláš na houbách

Guláš připravený z kostek kančí krkovice nebo kýty a dalších surovin dochucený plátky hub, servírovaný například s houskovým knedlíkem.

Karpatský guláš

Zvěřinový guláš z rumunských Karpat.

Kotlíkový kančí guláš

Podle tohoto receptu uvařený kotlíkový guláš podáváme s chlebem, na talíři můžeme guláš ozdobit proužky cibule, nebo posypat strouhaným křenem.

Maďarský guláš z bažanta

Podušené kousky bažanta spolu s brambory, mrkví, kořením a rajčaty nebo rajčatovým protlakem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy