REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Bageta plněná rajčaty a mozzarellou

Středně velké bagety podélně rozkrojené, potřené máslem, obložené listy salátu, kolečky rajčat a plátky mozzarelly.

Bruschetta s rajčatovou salsou

Bruschetty s rajčaty a bazalkou jsou skvělým pohoštěním na jakoukoliv příležitost. I do přípravy těchto svěžích „chlebíčků“ můžete zapojit právě nejmenší pomocníky.

Caprese sendvič

Sendvič z ciabatty nebo jiného vhodného pečiva, opečený na suchu na pánvi, pokapaný olivovým olejem, plněný plátky mozzarelly, kolečky rajčete a listy bazalky.

Ciabatta s paštikou z bílých fazolí

Opečený italský chléb ciabatta obložený paštikou připravenou z konzervovaných bílých fazolí, olivového oleje, česneku a dalších ingrediencí, ozdobený čerstvým tymiánem.

Cuketový chlebíček

Tenké plátky nastrouhané mladé cukety smíchané s najemno nakrájenou cibulkou a petrželkou, olejovou zálivkou, podávané na zdravém pečivu.

Francouzská rozpékaná veka

Veka plněná rajčaty, sýrem a cibulí, přelitá olejovou směsí, zapečená v alobalu.

Grilované plněné dalamánky

Vydlabané půlky dalamánků plněné játrovým krémem, posypané strouhankou a máslem, na grilu grilované.

Chléb s vaječnou omeletou, cibulí a okurkou, ochucený hořčicí

Chléb potřený plnotučnou hořčicí, obložený na pánvi usmaženou vaječnou omeletou, ozdobený cibulí a kyselou okurkou.

Krevetový sendvič

Vyzkoušejte tento velice propracovaný recept od šéfkuchaře Jana Punčocháře na úžasný opečený sendvič obložený v sáčku vařenými krevetami a dalšími dobrotami. Dopřejte si luxusní gastronomii i u vás doma!

Olivový chléb s artyčoky

Do práce, na výlet nebo do školy – zabalit si s sebou vydatnou svačinku, jistě přijde vhod. Vyzkoušejte například tento recept šéfkuchaře a restauratéra, rodilého Itala, Riccarda Lucque.

Pečivo s avokádem, vejci, rukolou a parmazánem

Bageta nebo ciabatta s avokádovou pomazánkou, plátky vařených vajec, rukolovými lístky, balzamikem, piniemi a parmazánem.

Rýžový chleba s karotkovou pomazánkou, plátkem pečeného tofu a medovou rukolou

Opravdu zdravá snídaně, nebo lehká svačinka či večeře.

Selský chléb s brusinkovou paštikou a marinovanými fíky

Plátky chleba potřené paštikou z brusinek a dalších ingrediencí, obložené fíky nasáknutými cukrem.

Sendviče s pomazánkou z řepy

Světlé plátky toustového chleba namazané pomazánkou připravenou z nastrouhané červené řepy, malého celeru, cibule a lučiny.

Sendviče s ředkvičkovým máslem

Skvělá svačinka z plátků celozrnného chleba obloženého ředkvičkovým máslem, lístky polníčku, plátky rajčat a nastrouhanou mrkví.

Sendviče z listového těsta plněné zeleninou a vejci

Listové těsto potřené vajíčkem, sypané sezamovým semínkem a upečené v troubě. Plněné majonézou, vajíčky a zeleninou.

Zeleninová bageta

Rozkrojená bageta namazaná taveným sýrem, obložená salátovou okurkou, kolečky ředkviček a listy hlávkového salátu, dochucená jogurtovým dresingem.

Ztracené vejce na chlebu se slaninou

Koulelo se, koulelo, ztracené vajíčko, až se dokoulelo na krajíc dobře ochuceného chleba s žervé s čerstvě posekanou pažitkou a dočkalo se i podestýlky z listoví špenátu a rajčátek. Pokud milujete vejce, ale omeleta nebo volská oka už vás omrzely, dejte si z(a)tracené vejce. Chutná zatraceně dobře a není vůbec těžké ho připravit!

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy