REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

s masem, výrobky z masa

Cikánské toasty

Opečené plátky veky potřené česnekem a sýrovou pomazánkou promíchanou s pomletým uzeným masem, posypané nastrouhaným čerstvým křenem.

Ďábelské toasty

Osmažené krajíčky bílé veky potřené pomazánkou připravenou z upečeného hovězího masa, leča, pokrájených feferonek …

Ďábelské toasty II.

Opečené toasty případně klasické chlebové topinky obložené pikantní směsí z leča, pečeného nebo dušeného masa a dalších ingrediencí, posypané nastrouhaným sýrem.

Ďábelské topinky

Topinky z bílého chleba obložené pikantní masovou směsí, zapečené v troubě pod grilem pokladené sýrem.

Ďábelské topinky s krůtími řízky

Chlebové topinky obložené opečenými plátky krůtích řízků, servírované přelité pikantní omáčkou, případně posypané nastrouhaným tvrdým sýrem a ozdobené kousky čerstvé zeleniny.

Chlebíček s tresčími játry

Plátky bílé veky potření máslem a obložené tresčími játry.

Chlebíčky s rostbífem

Plátky bílé veky potřené máslem a zdobené rostbífem,majonézou, rajčetem a kolečkem cibule.

Luncheon meat, neboli lančmít na topince

Vojenská pochoutka připravovaná zobáky (mladými vojíny) mazákům (starším vojákům) za dob totality v kasárnách, když byl hlad. Jednalo se vlastně o jednu z forem šikany, kdy mladí vojáci museli svým starým pákám, tedy vojákům, co byli již více jak rok na vojně, opéci na víčku ešusu, případně na pánvi, pokud ji měli, topinky a kolečka lančmítu. Opečený chleba pokladený usmaženým lančmítem a případně i kolečky cibule byla na vojně velká pochutina. A není divu, asi nejhorší oběd, co jsem já osobně na vojně zažil, byly brambory smíchané s těstovinami a vajíčky. Pak topinky s lančmítem byly vlastně taková delikatesa na dojezení. :) Někde se mu také říkalo “tatarák pro mazáky” …

Masové toasty

Toasty potřené směsí z mletého vepřového masa, cibule, zelené papriky a dalších ingrediencí, posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.

Masové toasty se sýrem

Pomleté zbytky pečeného masa, podušené spolu s orestovanou cibulí, feferonkou a kořením, namazané na osmažených plátcích bílé veky, zdobené nastrouhaným sýrem, kapií a petrželkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy