REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

chlebíčky, toasty, topinky


Rybí chlebíčky s očky

Plátky bílé veky potřené našlehaným máslem smíchaným s tvarohem a sardelovou pastou, obložené cibulí, rajčetem a sardelovým očkem.

Rybí toasty

Opečené toasty, potřené rybí směsí, přelité omáčkou Mornay, posypané tvrdým sýrem a zapečené.

Rychlá valentýnská dobrota

Správné snídani pro náš milovaný protějšek by neměla chybět překvapivá tečka. Ideálně i s vyznáním lásky!

Rychlé houbové toasty

Rychlá teplá směs z mladých hříbků, pancetty a pórku dochucená worchestrem, citronovou šťávou, pepřem a solí, servírovaná na opečeném toustovém chlebu.

Sendvič obložený mozzarellou a uzeným lososem

Plátky černého toustového chleba potřené majonézou, obložené mozzarellou a uzeným lososem, ozdobené snítky kopru.

Sendvič po portugalsku

Plátky veky potřené máslem, sardinkovou pomazánkou a pokladené plátky rajčat, v alobalu na grilu grilované.

Skořicové tousty s medovým máslem

Plátky chleba nebo veky potřené máslem, opečené na plechu (pánvi), servírované teplé, poprášené skořicí a potřené medovým máslem.

Smaženice na topince

Smaženici si dělá doma každý milovník hub. Ale už jste ji zkoušeli servírovat na čerstvě opečených topinkách? Jde o skvělou kombinaci.

Svěží mátové tzatziki na celozrnném chlebu

Zrnochléb z řady Fit den značky Penam namazaný pomazánkou inspirovanou slavnými řeckými tzatziki.

Sýrové chlebíčky

Chlebíčky z bílé veky, potřené sýrovou pomazánkou, obložené plátky různých druhů sýrů.

Šunkové chlebíčky

Chlebíčky z veky, šunky, tvrdého sýru a sardinek.

Šunkový chlebíček

Opravdová česká klasika. Plátky bílé veky obložené nejlépe domácím bramborovým salátem, šunkou, sterilovanými okurkami, vejci, sterilovanou kapií, majonézou a petrželkou.

Švýcarské plátky

Zapečené plátky bílé veky namazané nastrouhaným sýrem smíchaným se žloutky a bílým vínem.

Teplé chlebíčky berlínské

Topinky z tmavého chleba, potřené opečeným umletým salámem smíchaným s vejci a vločkami.

Teplé chlebíčky bristolské

Topinky obložené opečenou šunkou, orestovanými žampiony a uvařeným morkem.

Teplé chlebíčky karnevalové

Opečený bílý chléb potřený směsí z olejovek, kaviáru, hořčice a na jemno pokrájené cibule.

Teplé chlebíčky proložené telecím masem

Orestované plátky telecího masa uprostřed dvou chlebů bez kůrky, vše obalené a usmažené dozlatova.

Teplé chlebíčky s houbami

Obložené topinky s houbami podušenými na másle spolu s vejci.

Teplé chlebíčky s chřestem

Topinky s hustou sýrovou omáčkou, obložené podušeným chřestem.

Teplé chlebíčky s medailónky

Orestované plátky svíčkové, podušené ve vývaru, servírované na topinkách splolu s vejci a šunkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy