REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty, návody a rady profi kuchařů, barmanů, sommelierů a výrobců potravin

Jsou mistry ve svém oboru, přesto nenosí nos nahoru, nedělají tajnosti a rádi poradí, doporučí a předají recepty všem kuchařským amatérům. To platí nejen o šéfkuchařích, ale i pro další profesionály svého oboru, jako výrobce potravin, zemědělce, vinaře, pekaře …

„Nejlepší snídaně? Směs několika různých druhů vloček,“ říká známá dietoložka Karolína Hlavatá

Snídaně patří mezi nejdůležitější jídla dne. Energii spotřebovanou v průběhu noci je zapotřebí doplnit. „Kdo snídani vynechává, bývá pak přes den méně výkonný, snadněji se unaví a večer se pravděpodobně nají víc, než je tělu milé,“ upřesňuje nutriční poradkyně, PhDr. Karolína Hlavatá, jež je i odborným garantem společnosti Vím, co jím.

10 tipů jak skloubit vína roku 2016 s jídlem – zkroťte všechny chutě

Jídlo a víno k sobě neodmyslitelně patří. Skloubit spleť všech možných chutí je ale i pro zkušené kuchaře těžkým oříškem. Vybrali jsme pro vás proto nejzajímavější vína roku 2016 a společně s odborníky jsme vytvořili jednoduchý návod na to, jak je kombinovat v kuchyni.

10 věcí, které potřebujete vědět o mouce

Když se řekne mouka, nejspíše se vám vybaví bílý prášek nebo krupička – surovina pro křehké a nadýchané moučníky. Jak je to v současnosti s moukou a obsahem lepku? Které mlýnské výrobky jsou pro nás specifické a jak se liší od zbytku světa? Jakou roli hrají produkty z mouky v naší výživě? Jak poznat kvalitní mouku?

150 nových druhů keramiky

Právě k nám na sklad dorazilo 150 nových druhů japonské keramiky Made in Japan, která hýří všemi barvami a netradičními tvary. Všechny kousky jsou opravdu originální a jejich nepravidelné tvary poukazují na ruční výrobu japonskými mistry hrnčíři. Nádobí je tak nádherné, že bude těžké, vybrat si jen jeden kus. A proto máme pro vás speciální nabídku se zavádějící slevou – 20 %!  Zveřejněno: 30.8.2016

3 okamžiky, kdy se vyhnout cukru a vsadit na svačinku plnou bílkovin

Když nás trápí pocit hladu, zaženeme ho jídlem. Spousta potravin ho dokáže přirozeným způsobem potlačit, obzvlášť potom ty, které jsou bohaté na proteiny a navozují rychlý pocit sytosti. Jiné zase naopak ovlivňují chutě a je lepší se jim vyhnout obloukem. Jsou to ty s vysokým glykemickým indexem, které sice „zaplácnou“, ale zanedlouho se žaludek ozve znovu a o to silněji. Obzvlášť pozor si dejte na potraviny, v kterých byste nenápadně ukrytý cukr nečekali. Ozývá se hlad nevhod? Zažeňte ho unikátní proteinovou tyčinku bez přidaného cukru.

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

3 snadné tipy, jak zpracovat avokádo

Ovoce hruškovitého tvaru s tvrdou slupkou a velkou peckou patří v poslední době mezi nejoblíbenější superpotraviny. Jak ale včas poznat zralost avokáda a vytvořit z něj lahodná jídla nám prozradil Jozef Schmidt, Executive chef sítě bistro kaváren Mondieu.

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

3 tipy na chutnou a zdravou svačinu

Hledáte tip, jak obohatit svoji běžnou svačinu? Připravili jsme pro vás tři, které máme nejradši. A jaký z nich je podle vašeho gusta? Zakousněte se do čerstvého chleba s křupavou kůrkou a je už jen na vás, jestli se vám na jazyku rozprostře svěží chuť ředkviček a tvarohu, nebo si pochutnáte na šunce a volském oku.

3 tipy na mixéry, se kterými připravíte lahodné a osvěžující smoothie na léto

Připravit si v létě lahodné a osvěžující smoothie z čerstvého ovoce je k nezaplacení. Ovšem, abyste dokázali vše zpracovat maximálně efektivně, budete potřebovat kvalitní smoothie mixér. Možná vás teď bude zajímat, jaký je rozdíl mezi smoothie a odšťavňovači.

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

3 zásady zdravého grilování. Jde to i se špekáčky!

Grilování a špekáčky, dvě stálice českého léta, které si s přáteli letos užijeme o to víc, že jim předcházelo mnoho týdnů v izolaci. Jak si ugrilovat zdravě a jde to i se špekáčky?

3v1 – snídaně, svačina i večeře chutně a rychle

Potřebujete připravit výbornou snídani, svačinu či večeři, ale jste každý den zaneprázdnění z práce a na dlouhé vyváření pro sebe či rodinu již nezbývá čas? Vyzkoušejte recepty na skvělá a přesto vydatná jídla – sendvič se ztraceným vejcem, plněnou housku nebo obloženou francouzskou bagetu s guacamole. Příprava jídel nezabere více jak 15 minut, a i jednoduchá jídla mohou být gastronomickým zážitkem.

3x ano bílkovinám: zhubněte do plavek s plným talířem

Bílkoviny mají v těle nespočet funkcí a účastní se mnoha životně důležitých pochodů, proto musíme dbát na jejich dostatečný přísun. Proč jsou pro nás ale tak důležité při hubnutí? Drastické diety jsou nejen tím nejhorším způsobem, jak si zničit své zdraví, ale také cestou, jak si dlouhodobě neudržet vysněnou postavu. Na hubnutí se musí chytře.

4 tipy na co si dát pozor při chroupání pochutin

Léto se blíží a s nimi oblíbená a zvýšená konzumace slaných pochutin u vína a piva. Víte, na co byste si měli dát pozor?

4 tipy pro správné grilování uzenin

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na výběr a přípravu té nejlepší masové večeře, kterou vám budou všichni sousedé závidět.

5 lehkých receptů s medem

Med obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má antibakteriální účinky a v kuchyni velmi široké uplatnění. Máme pro vás inspiraci, jak jednoduše použít med kdykoli během dne. Vyzkoušejte některý z receptů a uvidíte, jak jednoduše si můžete osladit život!

5 letních vychytávek, díky kterým si užijete léto na maximum

Teplotní rekordy sice letos zatím nepadají, ale léto už je v plném proudu. Osvěžující drinky, grilování a chytání bronzu jsou aktivity, které si o prázdninách užívá každý z nás. Chcete tuto sezónu prožít naplno? Inspirujte se užitečnými tipy, bez kterých letos nedáte ani ránu.

5 původních pražských receptů, díky kterým dáte vale smažáku

Šéfkuchař z pražské kulinářské školy Chefparade Radek Jakubec se vydal po stopách tradiční pražské kuchyně a vybral pro vás 5 tradičních staropražských receptů, z kterých můžete sestavit menu o několika chodech.

5 rad, jak na medové cukroví

Zdravější, chutnější, vláčnější. Upečte si takové cukroví letos i vy. Stačí jen použít, stejně jako naši předci dlouhá staletí před námi, místo cukru med a držet se osvědčených rad. Zlatý dar přírody totiž při správném zacházení dokáže divy a zachová si i své zdraví prospěšné látky.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy