REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelený čaj s citrónem v karamelu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelený čaj servírovaný s usušeným zkaramelizovaným citrónem.


Ingredience:
2 kssáčky zeleného citrónu
1 ksstéblo citrónové trávy
1 kscelého citrónu
3-4 lžícecukru
0,5 lvody
kolečka citrónu na ozdobu

Postup:

1. Omytý citrón nakrájíme na tenké plátky, ty položíme na plech a usušíme v troubě při mírné teplotě
2. V menším hrnci necháme zkaramelizovat cukr (cukr zahříváme, až změní konzistenci)3. Usušené citrónové plátky namočíme do karamelové hmoty a necháme ztuhnout
4. V druhém hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme do ní sáčky čaje a čerstvou nebo i sušenou sušenou citrónovou trávu a necháme louhovat zhruba 10 minut
5. Sáčky čaje i s trávou vytáhneme
6. Čaj servírujeme společně s plátky zkaramelizovaných citronů, zdobíme kolečky citrónů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy