REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňový kysel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nealkoholický nápoj z oblasti Ruska s chutí višní.


Ingredience:
Rozpis na 1nápoj:
2 lžícečerných višní
1 lžícecukru (vrchovatá)
1 lžícekukuřičné škrobové moučky
1/4 lvody

Postup:

1. Višně omyjeme, odpeckujeme, dáme na talíř, vařečkou je rozmačkáme, posypeme cukrem a postavíme na 30 minut do chladu
2. Pak višně prolisujeme přes sítko a získanou šťávu dáme stranou
3. Roztlučeme 5 pecek, vložíme je do hrnečku, zalijeme horkou vodou a vaříme cca 3 minuty
4. Odvar z pecek pak prolijeme sítkem, přidáme v troše vody rozmíchanou škrobovou moučku a za stálého míchání ještě asi 1 minutu povaříme
5. Do takto připraveného kyselu vlijeme šťávu z višní, dobře promícháme a vychladíme
6. Vychlazený kysel nalijeme do sklenice na limonádu a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy