REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Víno z květů pampelišek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Víno připravené z cukrového sirupu, droždí, dvou citrónů, pomerančů a povařeného výluhu z květů pampelišek.


Ingredience:
1 lkvětů pampelšek
2,5 lvody
2 kspomeranče
2 kscitróny
40 gdroždí
Na cukrový sirup:
1,5 kgcukru
2 lvody
Ostatní:
láhev o objemu 5 l, kvasná zátka, sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Očištěné, ofoukané, ale neomyté květy pampelišek spaříme ve 2,5 litrech vařící vody, necháme je luhovat 24 hodin
2. Vodu scedíme do 5 litrové lahve a květy, vymačkáme do láhve, pak je vyhodíme
3. Připravíme si cukrový sirup; svaříme 2 litry vody s 1,5 kg cukru a vzniklý sirup necháme vychladnout
4. Cukrový sirup nalijeme do láhve k pampeliškovému výluhu, přidáme 2 ks oloupané citróny a 2 ks oloupané pomeranče bez jader, obojí nakrájené na kolečka
5. Nakonec přidáme ve vodě rozpuštěné droždí, láhev dobře uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 6 týdnu kvasit
6. Po 6 týdnech přečerpáme víno do lahví, dobře je uzavřeme a uložíme do sklepa nejméně na 6 měsíců dozrát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy