REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční punč se zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svařený punč z černého čaje, rumu, červeného vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 mlvroucí vody
200 mlčerveného vína
200 mlrumu
50 mlpomerančové šťávy
4 lžičkymedu
1 lžícekvalitního sypaného černého čaje
20 gčerstvého zázvoru
5 kshřebíčků
4 kskoleček pomeranče na ozdobení
2 malé kousky skořice

Postup:

1. Čajové lístky zalijeme vroucí vodou a necháme 3 minuty louhovat, pak čaj scedíme do menšího hrnce
2. Zázvor nastrouháme a vymačkáme z něho šťávu
3. Do čaje přilijeme rum, červené víno, zázvorovou i pomerančovou šťávu, ochutíme medem, přidáme hřebíčky a skořici, pak zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme
4. Potom horký punč nalijeme do sklenic, které ozdobíme plátkem pomeranče.

Doporučení:

Horký punč vždy naléváme do zahřátých silnějších sklenic, které dobře drží teplo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy