REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječný punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj připravený namixováním cukru, žloutků, skořice a citrónové šťávy, promíchané s bílým rumem a vínem.


Ingredience:
Rozpis na 4 sklenice:
600 mlsuchého bílého vína
75 gcukru
4 ksžloutky
1/4 lžičkyskořice
2 lžícebílého rumu
2 lžícecitrónové šťávy
skořice na posypání

Postup:

1. Cukr, žloutky, skořici a citrónovou šťávu šleháme cca 5-10 minut nejlépe elektrickým mixérem, až nám vznikne světlý krém
2. Pak do něj vmícháme bílý rum i víno
3. Ve vyšším hrnci za stálého míchání směs ohřejeme (nevaříme!), naplníme jí sklenice a posypeme skořicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy