Domácí likér ze žloutků, mléka, cukru a třešňovice nebo vodky.
Ingredience:
Rozpis na 1 l likéru: | |
200 g | pískového cukru |
5 ks | žloutků |
1/2 ks | lusku vanilky |
0,5 l | mléka |
3 dl | třešňovice nebo vodky |
Postup:
1. Do hrnečku dáme 125 ml mléka, přidáme žloutky a dobře rozkvedláme
2. Zbylé mléko nalijeme do hrnce, přidáme cukr, vanilku, postavíme na mírný oheň a za občasného míchání přivedeme k varu
3. Pak postupně přiléváme rozkvedlané žloutky a za stálého míchání, lépe však za šlehání dlouhou metličkou přivedeme směs do bodu varu
4. V této fázi směs z ohně odstavíme, hrnec postavíme do nádoby se studenou vodou a mícháme tak dlouho, až vychladne
5. Do vychladlé směsi nalijeme alkohol a přes sítko likér slijeme do lahví.