REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječný koňak III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí likér ze žloutků, mléka, cukru a třešňovice nebo vodky.


Ingredience:
Rozpis na 1 l likéru:
200 gpískového cukru
5 ksžloutků
1/2 kslusku vanilky
0,5 lmléka
3 dltřešňovice nebo vodky

Postup:

1. Do hrnečku dáme 125 ml mléka, přidáme žloutky a dobře rozkvedláme
2. Zbylé mléko nalijeme do hrnce, přidáme cukr, vanilku, postavíme na mírný oheň a za občasného míchání přivedeme k varu
3. Pak postupně přiléváme rozkvedlané žloutky a za stálého míchání, lépe však za šlehání dlouhou metličkou přivedeme směs do bodu varu
4. V této fázi směs z ohně odstavíme, hrnec postavíme do nádoby se studenou vodou a mícháme tak dlouho, až vychladne
5. Do vychladlé směsi nalijeme alkohol a přes sítko likér slijeme do lahví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy