REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječný koňak II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy domácího vaječného likéru.


Ingredience:
1 ksslazeného kondenzovaného mléka
1 ksneslazeného kondenzovaného mléka
2 ksvanilkového cukru
8 ksžloutklů
1/4 lrumu
1 šálekobyčejného mléka

Postup:

1. Do vhodné nádoby nalijeme neslazené kondenzované mléko a obyčejné mléko a rozšleháme v něm žloutky s vanilkovým cukrem
2. Dál šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí směsi (nesmí se vařit)3. Stáhneme z ohně, přidáme slazené kondenzované mléko a za občasného zamíchání necháme vychladnout
4. Nakonec přidáme rum a dobře promícháme
5. Naplníme skleněné láhve a ukládáme v chladnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy