REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Turistický grog

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z vodky nebo rumu se sirupem, ochucený medem a šťávou z citrónu.


Ingredience:
Na 6 porcí:
1/4 lrumu nebo vodky
3/4 lvody
100 gmedu
6 clovocného pomerančového sirupu
1 kscitrónu
kousky skořice
šťáva z jednoho citrónu

Postup:

1. Vodu svaříme se skořicí, medem a ovocným sirupem
2. Procedíme a přimícháme med a citrónovou šťávu
3. Nápoj nalijeme do předem vyhřátých sklenic a přilijeme rum nebo vodku 4. Ihned podáváme se lžičkou a plátkem citrónu.

Poznámka:

– Grog je nápoj silnější než punč a připravuje se hlavně z horké vody a některé lihoviny (araku, rumu, whisky, koňaku) a cukru nebo medu. Další ingredience používáme např.: čaj, citrusové šťávy, hřebíček nebo skořici…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy