REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkový čaj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čaj ze sušených švestek, citrónové kůry a medu.


Ingredience:
2 porce:
1/4 kgsušených švestek
1 lžícemedu
kousek citrónové kůry
voda

Postup:

1. Sušené švestky dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme v chladnu cca 1/2 hodiny stát (občas jimi zamícháme)2. Vodu slijeme a nabobtnalé švestky dáme do nového hrnce
3. Zalijeme 1/2 l čerstvé vody, přidáme citrónovou kůru a dáme vařit
4. Vaříme tak dlouho, až nám švestky změknou
5. Získaný odvar prolijeme plátěnou utěrkou, osladíme medem, popřípadě dosladíme cukrem a podáváme.

Doporučení:

– Švestky lze osladit a použít jako kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy