REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studený ovocný čaj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chladný osvěžující nápoj připravený z vychladlého černého čaje, konzervovaného ovoce, několika kostek ledu, cukru a šťávy z pomeranče.


Ingredience:
250 mlsilného černého čaje (2 lžičky)
1 lžičkacukru
šťáva z 1/2 ks pomeranče
plátky citrónu na ozdobení
kostky ledu
konzervované ovoce (ananas, nakrájené broskve, dýňový kompot ...)
brčka a dlouhé koktejlové lžičky

Postup:

1. Asi 2 lžičky kvalitního černého čaje přelijeme 250 ml vařící vody, necháme 3-4 minuty luhovat, pak čaj zcedíme a necháme vychladnout
2. Do studeného čaje dáme několik kostek ledu, cukr a šťávu z pomeranče, dobře promícháme
3. Přidáme buď jeden druh konzervovaného ovoce, nebo i více druhů najednou, plníme do pohárů, které ještě ozdobíme plátky citrónu
4. Servírujeme s brčkem a dlouhou koktejlovou lžící.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy