REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicový doušek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpustná káva připravená ze skořicového výluhu a koňaku, servírovaná se šlehačkou.


Ingredience:
1,5 hrnkuvody
2-3 kscelé skořice
4 lžícerozpustné kávy
kostkový cukr
koňak
šlehačka

Postup:

1. Skořicí povaříme ve vodě, pak ji vyndáme
2. Do skořicového výluhu zavaříme rozpustnou kávu, tu pak nelijeme do šálků
3. Na nahřátou lžíci položíme kostku cukru, zalijeme ji koňakem, tak, aby lžíce byla plná a zapálíme
4. Ve chvíli, kdy plamének zhasne, vlijeme obsah lžíce do připravené horké kávy (postup opakujeme, na každý šálek patří jedna lžíce)5. Nakonec ozdobíme šlehačkou a ihned servírujeme.

Poznámka:

1 hrnek = 0,25 l

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy