REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sirup z cukrové řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hustý sirup z řepy.


Ingredience:
1 kgřepy
0,6 lvody
(ingredience lze samozřejmě násobit)

Postup:

1. Řepu dobře očistíme a nakrouháme na slzičkovém struhadle
2. Pak ji ve smaltované nádobě zalijeme vodou a asi hodinu za občasného míchání vaříme (na 1 kg řepy patří 0,6 l vody)3. Pak vývar scedíme přes plátno, hmotu nevymačkáváme
4. Scezenou nakrouhanou řepu vrátíme do hrnce, zalijeme opět vodou a znovu vaříme a procedíme
5. Získané tekutiny promícháme, uvedeme do varu a vaříme tak dlouho, až se nám sirup zahustí
6. Horký sirup plníme do sklenic, které obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy