REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Silvestrovský punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z vína a vodky nebo třešňové pálenky.


Ingredience:
Na 5 porcí:
1/16 lvodky nebo třešňové pálenky
1/4 lčerveného vína
1/4 lbílého vína
1/4 lvody
120 gkandovaného cukru
5 clcitrónové šťávy

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme kandovaný cukr a na ohni jeje rozpustíme
2. Rozpuštěný cukr prolijeme přes sítko do hrnce a přilijeme obě vína, silně zahřejeme, ale navaříme
3. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu a vše nalijeme do předem vyhřátých sklenic
4. Dolijeme vodku nebo třešňovou pálenku (podělíme ji do jednotlivých sklenic) a ihned podáváme.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy