REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízový mošt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma připravený mošt z plodů černého rybízu.


Ingredience:
dobře vyzrálý černý rybíz
200-300 gcukru (na 1 l šťávy)
0,5 lvody
lis na ovoce

Postup:

1. Rybíz opereme, otrháme z třapin, rozdrtíme a necháme několik hodin vyluhovat
2. Drť prolisujeme na strojku na ovoce a šťávu necháme překapat přes plátno, nalijeme ji do lahví a necháme ustát
3. Šťávu přefiltrujeme do jiné nádoby, odměříme, přidáme odvážený cukr a odměřenou dávku vody a promícháme
4. Mošt zahřejeme na teplotu 85 °C a při této teplotě jej udržujeme 5 minut
5. Pak jej naplníme do zavařovacích sklenic, okraje uzavřeme a okraje otřeme a uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy