REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízové víno II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobené víno ze šťávy z rybízu, cukru, kvasinek a živné soli.


Ingredience:
rybíz
1 lvody (na 1 l šťávy)
280-320 gcukru (na 1 l šťávy)
kvasinky
živná sůl
lis na ovoce

Postup:

1. Omytý a třapin zbavený rybíz vylisujeme na strojku na ovoce
2. Šťávu rozředíme, na 1 l šťávy dáme 1 l vody a osladíme (na 1 l šťávy 280-320 g cukru)3. Přidáme kvasinky a živnou sůl v množství dle návodu na obalu
4. Necháme kvasit 6-8 týdnů, potom víno stočíme, necháme několik dní stát a opět stočíme, tento postup opakujeme nejméně třikrát
5. Nakonec stočíme víno do lahví a dobře uzavřeme.

Poznámka:

Více: Výroba ovocných vín.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy