REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ruský punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z kmínky (alaše), vodky a čaje.


Ingredience:
1 porce:
2 clvodky
2 clzázvorového cukrového sirupu
4 cldvojité kmínky (alaše)
1 dlhotového černého čaje

Postup:

1. Do menšího hrnce dáme sirup s čajem a postavíme na oheň
2. Přivedeme k varu, odstavíme a přilijeme kmínku 3. Nalijeme do předem nahřáté sklenice a dolijeme vodkou
4. Ihned podáváme.

Doporučení:

– Alaš je bezbarvý, velmi sladký likér s jemnou přírodní kmínovou vůní a chutí. Obsahuje 35 až 40% alkoholu.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy