Nejčastěji znáte rebarboru připravenou v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklý recept a připravte si tentokrát třeba lahodný sirup. Pro přípravu limonády pak nasypeme do sklenice kostky ledu, přelijeme sirup podle chuti a naředíme sodovkou, skvělé letní osvěžení bude hotovo.
Ingredience:
700 g | bio rebarbory |
1 l | vody |
4 lžíce | bio medu |
šťáva z bio citronu | |
bio máta | |
mixér + vhodné láhve na skladování |
Postup:
- Rebarboru omyjte, očistěte a nakrájejte na kostky.
- Do hrnce vlijte vodu, přiveďte k varu, vsypte rebarboru a povařte do úplného změknutí, zhruba 10–15 minut.
- Poté směs rozmixujte, přeceďte, přidejte med a citronovou šťávu.
- Nalijte do lahve a dejte do lednice vychladnout.
Pro přípravu limonády nasypte do sklenice kostky ledu, přelijte sirupem podle chuti a nařeďte sodovkou. Na závěr ozdobte lístkem máty, kolečkem citronu a podávejte.
Doporučení:I vy si chcete dopřát a vyzkoušet podobné recepty z bio surovin? Vyrazte například na farmu Králičkova bio zelenina v Novém Bydžově, kde seženete různé druhy zeleniny, ale také bylinek. A pokud se budete chtít zdržet, farma se věnuje chovu koní a jezdeckému sportu, zkusit tak můžete vyjížďku, nebo dokonce výukovou hodinu. Více informací najdete na www.kralickovabiozelenina.cz.
Poznámka:Recept k článku: Sklizeň rebarbory právě vrcholí! Nepropásněte ji a inspirujte se recepty, které si zamilujete