REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

RAW – Oříškové mléko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodné RAW mléko připravené z namočených, ve vodě rozmixovaných a přecezených kešú oříšků. Můžeme dochutit medem, datlovým sirupem nebo třeba skořicí.


Ingredience:
100 gnesolených kešú oříšků
480 mlvody
Podle chuti:
skořice, vanilka, cukr, med, datlový sirup...
čisté plátno nebo husté sítko na odkapání

Postup:

1. Kešú oříšky necháme máčet ve vodě nejméně 8 hodin, ale klidně i přes noc
2. Pak ořechy s vodou rozmuxujeme na jemno
3. Scedíme je přes čisté plátno, oříškovou drť dáme stranou
4. Kdo chce, může mléko dosladit nebo dochutit skořicí či vanilkou 5. Oříškové mléko přelijeme do vzduchotěsné nádoby a uložíme do lednice
6. Před použitím je řádně protřepeme.

Doporučení:

Můžeme použít i mandle, lískové ořechy apod. Oříškovou drť lze použít do moučníků nebo pomazánek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy