REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pressless Perry Wine

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Víno z hrušek, cukru, vody a vinných kvasinek.


Ingredience:
3 kghrušek
1,5 kgcukru
4,5 lvody
asi 1 lžičkavinných kvasinek

Postup:

1. Hrušky oloupeme, rozsekáme a vložíme do vařící vody
2. Přidáme půlku uvedeného množství cukru, opět povaříme a dříve než přidáme kvasinky, zchladíme na 22 °C
3. Uzavřeme kvasnou zátkou, ponecháme v chladu 1 týden, pak scedíme a k tekutině přidáme zbytek cukru
4. Znovu uzavřeme kvasnou zátkou a fermentujeme na teplém místě až do skončení kvašení
5. Stočíme do nádoby na zrání a necháme na chladném místě 3 měsíce
6. Naplníme jednotlivé láhve, které dobře uzavřeme a necháme před konzumací ještě 1 rok skladovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy