Víno z hrušek, cukru, vody a vinných kvasinek.
Ingredience:
3 kg | hrušek |
1,5 kg | cukru |
4,5 l | vody |
asi 1 lžička | vinných kvasinek |
Postup:
1. Hrušky oloupeme, rozsekáme a vložíme do vařící vody
2. Přidáme půlku uvedeného množství cukru, opět povaříme a dříve než přidáme kvasinky, zchladíme na 22 °C
3. Uzavřeme kvasnou zátkou, ponecháme v chladu 1 týden, pak scedíme a k tekutině přidáme zbytek cukru
4. Znovu uzavřeme kvasnou zátkou a fermentujeme na teplém místě až do skončení kvašení
5. Stočíme do nádoby na zrání a necháme na chladném místě 3 měsíce
6. Naplníme jednotlivé láhve, které dobře uzavřeme a necháme před konzumací ještě 1 rok skladovat.