REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančový punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z whisky a pomerančové šťávy.


Ingredience:
1 porce:
5 clwhisky
3 clpomerančové šťávy
2 clpomerančového cukrového sirupu
1 dlvody
1 ksplátek pomeranče

Postup:

1. Do menšího hrnce dáme sirup s vodou
2. Postavíme na oheň a přivedeme do varu, odstavíme
3. Přidáme pomerančovou šťávu a nalijeme do vyhřáté sklenice
4. Přilijeme whisky a ihned podáváme
5. Zdobíme plátkem pomeranče.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy