REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polská Warzhonka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy grogu původem z Polska.


Ingredience:
120 gmedu
4 kshřebíčky
4 kszrnka nového koření
2 ksplátky citrónu
1 kskousek skořice
1/4 lvodky
máslo na vymazání kalíšků

Postup:

1. V hrnci rozehřejeme med, přidáme koření a citrón, zalijeme sklenicí vřelé vody a vše povaříme
2. Procedíme přes pláténko a ještě zahřejeme téměř k bodu varu
3. Přilijeme vodku a rozléváme nejlépe do kameninových kalíšků, vymazaných máslem
4. Podáváme horké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy