REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechovka IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kolečka nakrájené ořechy, zalité lihem nebo vodkou, nechané 14 dní za oknem.


Ingredience:
20 ksještě zelených ořechů
6 kszrnek nového koření
5 kskousků proslazené pomerančové kůry
50 gkrystalového cukru
1 lkonzumního lihu nebo vodky
1 lžičkasušeného kořene puškvorce
1 lžičkastrouhané citrónové kůry
špetka mletého zázvoru
špetka fenyklu
špetka mletého muškátového květu
špetka fenyklu
kousek celé skořice
kousek vanilkového lusku

Postup:

1. Omyté ořechy rozkrájíme na kolečka (opatrně, jejich šťáva nepříjemně barví ruce)2. Zalijeme lihem nebo vodkou, přidáme koření, promícháme a necháme v dobře uzavřené láhvi stát na teplém místě nejméně 14 dnů (klidně i na přímém slunci)3. Po čtrnácti dnech tekutinu scedíme, přidáme cukr svařený s 1 dcl vody, promícháme, znovu scedíme přes plátno, přelijeme do menších lahví
4. Necháme v chladu a temnu odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy