REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechovka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí lihovina s chutí a vůní ořechů.


Ingredience:
10-15 kszelených ořechů
1 lvodky
500 gcukru (na 0,5 l vody)
kousek celé skořice
hřebíček

Postup:

1. Ořechy omyjeme, pokrájíme, vsypeme do láhve
2. Přidáme několik hřebíčků, kousek celé skořice a zalijeme litrem vodky nebo jiného tvrdého alkoholu
3. Postavíme na slunce za okno nebo na jiné teplé místo a necháme 4-6 týdnů vyluhovat
4. Pak přefiltrujeme, přidáme cukerný roztok 500 g cukru svaříme v 0,5 l vody), promícháme a necháme další měsíc stát
5. Nakonec ořechovku stočíme do lahví a necháme v temnu a chladu uležet alespoň půl roku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy