REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechovka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí ořechovka z nezralých ořechů, konzumního lihu, skořice, vanilky a cukru.


Ingredience:
30 kszelených ořechů
1 kgcukru
1,25 lkonzumního lihu (96 %)
1 lvody
1 lžičkaskořice
kousek vanilky

Postup:

1. Ořechy omyjeme, rozpůlíme, vložíme do láhve
2. Přidáme skořici, vanilku a zalijeme 3. Sklenici uzavřeme a vše necháme uležet 6 týdnů, občas lahví zatřepeme
4. Cukr svaříme s potřebným množstvím vody na hustý sirup a pak vychladlý přilijeme k ořechům v lihu
5. Necháme ještě 3 týdny, pak ořechovku přefiltrujeme a stočíme do lahví
6. Dáme odležet na další 2-3 měsíce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy