REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Novoroční punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z čaje, červeného vína a rumu.


Ingredience:
Na 8 porcí:
2 dlrumu
1/2 lčerveného vína
200 gcukru
3/4 lslabého černého čaje
3 kspomeranče
2 kshřebíčku
1 kscelé skořice
1 kscitrónu

Postup:

1. Do hrnce nalijeme, předem uvařený, slabý černý čaj, přidáme cukr, ze dvou pomerančů a citrónu ostrouhanou, dobře umytou kůru, skořici a hřebíček a cca 5 minut vše povaříme
2. Pak směs prolijeme sítkem do jiné nádoby, přilijeme víno a na ohni přivedeme téměř k bodu varu, pak odstavíme
3. Přilijeme šťávu z pomerančů a citrónu, zamícháme
4. Horký punč nalijeme do předem vyhřátých sklenic a nakonec do jednotlivých porcí podělíme rum 5. Ihned podáváme.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy