REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mračovský grog

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajový horký nápoj připravený ze silné čajové esence, rumu, pomerančového džusu a koření.


Ingredience:
0,4 clrumu
0,25 lvody
1 lžícehnědého cukru
2-3 kshřebíčky
1 kscelé skořice
šťáva z pomeranče
silná esence čaje (nebo výluh)

Postup:

1. Vodu s lžící hnědého cukru, hřebíčkem a celou skořicí necháme přejít varem
2. Přidáme silnou esenci čaje, nápoj scedíme a v poměru 1:1 doplníme šťávou z pomeranče
3. V této fázi přípravy nalijeme rum
4. Lžičky se po zamíchání nezbavujeme, na dně totiž zůstane dužnina z pomeranče, která se stane posledním lahodným soustem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy