REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moka káva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy dobré horké kávy.


Ingredience:
Rozpis na 2 nápoje:
14 gkvalitné černé kávy, nejlépe čerstvě umleté
2 šálkyvody
smetany a cukru podle chuti

Postup:

1. Do smaltové konvice odměříme dva šálky vody a zahříváme ji k bodu varu, když se voda začne vařit, vsypeme odměřené množství mleté kávy, zamícháme a znovu vodu zahříváme, když káva vzkypí, stáhneme konvici ze zdroje tepla a necháme kávu ustát
2. přes husté sítko ji sléváme do šálků a přislazujeme podle chuti
3. Ke kávě podáváme horkou smetanu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy