REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mléčný rumový punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z mléka, rumu a sirupu.


Ingredience:
1 porce:
3 clrumu
15 clhorkého mléka
1 clskořicového cukrového sirupu

Postup:

1. Do zahřáté sklenice nalijeme sirup
2. Přes sítko přilijeme horké mléko
3. Dolijeme rumem a zamícháme
4. Ihned podáváme.

Doporučení:

– Skořicový cukrový sirup můžeme nahradit kouskem skořice a např. jahodovým, lesním, …sirupem.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy