REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexická horká čokoláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká a přitom pikantní čokoláda servírovaná s tyčinkami skořice.


Ingredience:
900 mlplnotučného mléka
120 gkakaa
60 gcukru krystal
1 lžičkavanilkového extraktu
1 lžičkamleté skořice
1/4 lžičkykajenského pepře
špetka chill koření
tyčinky celé skořice na ozdobu

Postup:

1. Ve vhodné misce smícháme kakao spolu se skořicí, pepřem a cukrem
2. V menším hrnci zahřejeme mléko a vanilkový extrakt, jakmile začne mléko bublat, ztlumíme zdroj tepla a vaříme zvolna cca 8 minut
3. Za stálého míchání do mléka nasypeme obsah misky a vaříme další 2 minuty
4. Horkou čokoládu rozlijeme do šálků, ozdobíme tyčinkami skořice a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy