REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medový punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z koňaku (třešňovice), vody a medu.


Ingredience:
Na 2 porce:
2 lžícemedu
9 clkoňaku (třešňovice)
4 clcitrónové šťávy
2 dlvody

Postup:

1. Do hrnečku dáme med, vodu a postavíme na oheň
2. Přivedeme do varu a pak odstavíme
3. Přidáme citrónovou šťávu a nalijeme do nahřátých sklenic
4. Přilijeme koňak (trešňovici) a ihned podáváme
5. Zdobíme plátkem citrónu.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy