REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medovina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z keltské kuchařky na medovinu, která se ve starověkém Irsku a Británii pila obvykle na oslavu jara, byla vyrobena v předchozím roku.


Ingredience:
2 lvody
1,5 hrnkumedu
1/2 dlcitrónové šťávy
1/8 lžičkymuškátového oříšku
1/8 lžičkynového koření
1 ksbalení pivního kvásku

Postup:

1. Ve velkém hrnci ohřejeme vodu s medem, citrónovou šťávou, muškátovým oříškem a novým kořením
2. Dobře promícháme a pak odstavíme z ohně
3. Vmícháme kvásek a vlijeme medovinu do dřevěného soudku
4. Necháme kvasit 6 měsíců (během této doby by se měl soudek denně otevřít, aby mohli uniknout nashromážděné plyny a nejméně jednou za měsíc by se měla medovina přelít do nového soudku)5. Po 6 měsících medovinu nalijeme do jednotlivých flašek s uzávěrem a uchováváme nejlépe v chladnu a temnu.

Doporučení:

V mnoha kuchařkách se doporučuje přidávat do medoviny ještě mnoho dalších bylinek. Například meduňku lékařskou, rozmarýn, tymián, hřebíček, zázvor, majoránku, bezinky …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy