REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mayská horká čokoláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochutnejte sladce palčivou mayskou horkou čokoládu, kterou ve filmu Čokoláda vařila Juliette Binoche …


Ingredience:
200 grozlámané kvalitní hořké čokolády
2 lžícetřtinového cukru nebo medu
1 lžícekakaa na ozdobu
ušlehaná smetana na ozdobu
1 ksčervené chilli papričky
1 kstyčinky skořice
1 ksvanilkový lusk
1 lsmetany 12 %
voda

Postup:

1. Do hrnce nalijeme 400 ml vody, přivedeme ji k varu, vložíme rozpůlenou, jadřinců zbavenou chilli papričku a necháme bublat tak dlouho, až se voda zredukuje na polovinu
2. Odvar zcedíme a uchováme
3. V jiném hrnci zahřejeme smetanu, rozpůlenou vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublinky, pak zdroj tepla ztlumíme, přidáme rozlámanou čokoládu a vše osladíme, mícháme, až se čokoláda rozpustí
4. Sundáme ze zdroje tepla, vytáhneme lusk vanilky i skořici, po částech přiléváme odvar z chilli a ochutnáváme, aby čokoláda nebyla příliš ostrá
5. Hotovou čokoládu servírujeme v menších šálcích, každý ozdobíme šlehačkou, poprášíme kakaem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy