REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z čaje, vína, likéru a vodky.


Ingredience:
Rozpis na 3 porce:
2 dlhotového černého čaje
2 dltokajského vína
1 dlvodky
5 cllikéru Cherry Brandy
3 dkgcukru
1 kscitrónu
2 kshřebíčku
mletá skořice

Postup:

1. Do hrnce nalijeme čaj, přidáme cukr, z omytého citrónu tence oloupanou kůru, špetku skořice, hřebíček a postavíme na oheň
2. Vaříme cca 3 minuty
3. Odstavíme a necháme 1/2 hodiny stát
4. Pak směs procedíme a přidáme víno a likér
5. Silně nahřejeme a přidáme citrónovou šťávu
6. Nalijeme do předem nahřátých sklenic, přilijeme vodku a ihned podáváme.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy