REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Limonáda z vodního melounu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Limonáda připravené z cukrového rozvaru ochuceného citronovou šťávou a promíchaného s melounovým pyré, servírovaná s několika kostkami ledu.


Ingredience:
4 šálkyna kostičky nakrájeného vodního melounu bez pecek
6 šálkůkostek ledu
3,5 šálkystudené vody
1/2 šálkučerstvě vymačkané citronové šťávy
1/2 šálkubílého cukru
vysoké sklenice bez stopky
kousky melounu na ozdobu

Postup:

1. Tak 1/2 šálku vody spolu s cukrem přivedeme k varu, jakmile se cukr rozpustí, zdroj tepla vypneme a do cukrového rozvaru vmícháme 3 šálky studené vody a citronovou šťávu, necháme vychladnout
2. Kostky melounu nasypeme do nádoby mixéru a rozmixujeme je dohladka, pyré přepasírujeme přes jemné sítko
3. Do sklenic rozdělíme kostky ledu a melounové pyré, zalijeme cukrovo-citronovým základem, mírně promícháme a jednotlivé sklenice nakonec ozdobíme kousky celého melounu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy