REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likér z letního ovoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z červeného rybízu, třešní, jahod, cukru a vodky připravený chutný domácí likér.


Ingredience:
1 kgčerveného rybízu
1 kgtřešní
1 kgjahod
500 mlvodky
1 lžícekuliček celého pepře

Postup:

1. Třešně vypeckujeme, z rybízu a jahod odstraníme stopky
2. Vše vložíme do nádoby a rozmačkáme
3. Přidáme kuličky celého pepře a cukr, vše promícháme
4. Ovocnou směs přendáme do pětilitrové, důkladně sterilizované, láhve
5. Přilijeme vodku a sklenici uzavřeme celofánem, který zajistíme gumičkou nebo motouzem
6. Necháme 2 měsíce uležet v temnu a chladnu
7. Směs přecedíme do menších sterilizovaných lahví s uzávěrem a necháme další měsíc uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy