REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likér Excelsior

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je z roku 1900! Jde o líh 90 % smíchaný s mandlemi, ořechy, kůrou pomerančů, cukrem, vodou a kořením, 14 dní nechaný stát a pak ještě 2 dny luhovaný.


Ingredience:
1,5 kgcukru
20 gsladkých mandlí
20 ghořkých mandlí
20 gskořice
10 gvlašských ořechů
1,5 llihu 90 % (lze nahradit vodkou)
1,5 lvody
10 kshřebíčků
5 kszrnek nového koření
1 lžičkačerného čaje
kůra ze 3 ks pomerančů

Postup:

1. Do 0,5 l lihu přidáme pomerančovou kůru, ořechy, mandle, čaj a koření, vše hrubě roztlučené, 14 dní necháme vyluhovat, občas protřepeme
2. Svaříme 1,5 l vody s 1,5 kg cukru, když sirup vychladne, přidáme 1 l lihu (nebo vodky)3. Líh a koření scedíme přes filtrační papír a přilijeme do lihu se sirupem, zbylé koření zalijeme 2 dcl horké vody a necháme 2 hod odležet, pak opět scedíme přes filtrační papír a nalijeme také k likéru, promícháme necháme 2 hod stát
4. Likér plníme do lahví, podáváme vychlazený.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy