Bez čeho se neobejde žádný pokrm? Přece bez lahodného nápoje. Ten, který jsme si pro vás připravili, ocení nejen dospělí, ale také děti. Jedná se totiž o nealkoholický osvěžující drink. Bylinkový sirup z čerstvých květů levandule jemně doplňuje kyselejší chuť citronů. Neobsahuje žádná barviva ani dochucovadla. Hovoříme o levandulovém sirupu od Martiny Koníčkové ze Středočeského kraje. Jeho kvalita a chuť mu dokonce vynesly ocenění Regionální potravina. Máte tak jistotu, že tento sirup bude patřit k těm nejlepším, které si můžete během svého pikniku dopřát.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce (1 porce je 0,3 l) | |
8 ks | stonků čerstvé máty |
10 ks | stonků čerstvé máty |
2 ks | celé citrony |
100 g | cukru krystal |
200 ml | levandulového sirupu od Martiny Koníčkové |
dle potřeby perlivá voda | |
Na led: | |
10 ks | lístků máty |
4 ks | stonků čerstvé levandule |
1 ks | citron |
voda |
Postup:
- Umyté citrony nakrájíme i s kůrou na měsíčky a dáme do džbánu. Přidáme cukr, mátu a vše důkladně rozmačkáme. Přidáme levandulový sirup, sodovku a promícháme.
- Dle chuti přidáme citron nebo cukr.
- Do „levandulovky“ přidáme kostky ledu a dozdobíme čerstvou levandulí a mátou.
- Opláchnuté citrony nakrájíme na malé kostičky, stonky levandule natrháme na kousky a dáme do formiček na led. Zalijeme vodou a dáme zamrazit. Lze použít i lístky máty.
Bylinkový sirup z čerstvých květů levandule od Martiny Koníčkové jemně doplňuje kyselejší chuť citrónů. Neobsahuje žádná barviva ani dochucovadla. Jediným stabilizátorem je kyselina citrónová. Zakoupit ho můžete zde: SIRUPY OD SEJKORKY – LEVANDULOVÝ
Recept k článku: Užijte si letní piknik s pokrmy z místních specialit
Poznámka:zdroj: regionalnipotravina.cz