REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní šťáva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťáva z ostružin a malin, červeného rybízu, cukru a vody.


Ingredience:
Rozpis na cca 2,5 l šťávy:
1 kgrůzných druhů ostružin a malin
1 kgcukru
500 gčerveného rybízu
1 lvody

Postup:

1. Omyté ovoce svaříme s polovinou uvedeného množství vody doměkka, přelijeme přes síto
2. Ovocnou dužninu zalijeme zbytkem vody, svaříme a opět zcedíme
3. Obě tekutiny slijeme dohromady a vsypeme cukr a za mírného přihřátí ho důkladně rozpustíme
4. Zchladlou šťávu nalijeme do plastových lahví
5. Ředíme dle chuti vodou.

Doporučení:

Šťávu můžeme v lahvích zamrazit a uchovat ji delší dobu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy